UWI-formulieren

Praktijken gaven aan dat de patiënten de formulieren thuis moesten downloaden en samen met de urine inleveren op de praktijk. Dit lukte vaak om wat voor reden dan ook niet en werd een rommelige bedoeling op de praktijk.

Daarom dachten wij dat het slimmer kon (zeker na vragen van verschillende praktijken) en hebben we dit tijdrovende proces voor u makkelijker en gestroomlijnder gemaakt door ze toe te voegen in Sendi.

Hoe werkt het voor de praktijk?

Stap 1: Eenvoudig opvragen

U kunt eenvoudig een UWI-formulier sturen naar de patiënt. Door naar ‘Opvragen‘ te gaan en dan ‘formulier opvragen‘ selecteren. 

Stap 2: Voeg de standaard instructie toe of pas de tekst aan

De doktersassistent stuurt nog persoonlijke instructies mee over hoe de urine op te vangen. Deze tekst wordt automatisch ingevuld in Sendi en kan aangepast worden. 

Ook kan deze tekst en het UWI-formulier gestuurd worden in 14 verschillende talen. Zo heeft u geen last van een taalbarrière. 

Stap 3: Voeg de antwoorden eenvoudig toe aan de SOEP

Wanneer de patiënt het UWI-formulier heeft ingevuld en verstuurd is deze te zien het beoordelen scherm.  

De antwoorden worden overzichtelijk onder elkaar gezet voor een duidelijk overzicht. 

Dit formulier kan gemakkelijk worden geëxporteerd naar pdf. 

Stap 4: Stuur de uitslag via SMS naar de patiënt

Als laatste kunt u een bericht terugsturen met de uitslag van de urinetest. Daar kunt u een link van Thuisarts.nl meesturen om uw patiënt te informeren en zelfzorgadvies te geven.

Wat ziet de patiënt?

Stap 1: Patiënt ontvangt een SMS met een beveiligde link

De patiënt ontvangt een bericht met een beveildigde link. Deze link is eenmalig geldig. Hierdoor behoud de praktijk de regie. 

Stap 2: Patiënt klikt op de link en bekijkt de instructietekst

Wanneer er op de link wordt geklikt, komt de patiënt in de Sendi omgeving terecht. Hier ziet hij eerst de instructietekst.

Stap 3: Patiënt vult de UWI-vragenlijst in en klikt op versturen

Als de patiënt op verder klikt ziet hij de UWI-vragenlijst. Deze kan dan gemakkelijk worden ingevuld en opgestuurd naar de praktijk. 

Probeer Sendi zelf!

Wilt u ook UWI-formulieren digitaal kunnen sturen? Probeer Sendi nu twee maanden volledig gratis. 95% van de praktijken die u voor gingen, vonden in ieder geval van wel!