Hoge kwaliteit foto's

Vindt u het soms ook lastig om te bepalen of een fysiek consult noodzakelijk is? Of eist de patiënt een afspraak op het spreekuur, terwijl dit volgens u niet direct nodig is?

Een foto biedt in zulke gevallen uitkomst: twijfel bij u als zorgverlener wordt weggenomen en de patiënt voelt zich serieus genomen en is ook eerder gerustgesteld.

Maar dan moeten die foto’s wel van goede kwaliteit zijn…

Is dat nou een arm of een been?

Op het gebied van digitale vaardigheden en innovatie loopt Nederland voorop. Toch is het maken van goede foto’s voor veel patiënten lastig, al helemaal als ze dat vanuit een app of portaal moeten doen.

Als die foto’s dan ook nog eens verkleind worden, zoals dat gebeurt bij WhatsApp of e-mail, blijft er voor u als zorgverlener een onscherpe, onduidelijke foto over. 

De patiënt dan toch maar uitnodigen op het spreekuur?

Bron: Webdossier Informatiebeveiliging van LHV, NHG en InEen

Duidelijke instructies en haarscherpe foto's

Bij Sendi begrijpen we het belang van duidelijke en scherpe foto’s. Door onze jarenlange ervaring hebben wij ons systeem zodanig ingericht dat u altijd de hoogst mogelijke kwaliteit van beeldmateriaal ontvangt.

Duidelijke instructies

Voor de patiënt is het opsturen van een foto via Sendi heel eenvoudig. Vanwege de gebruiksvriendelijke interface, maar ook omdat de instructies in de eigen taal van de patiënt gegeven worden. Daarnaast wordt gevraagd om een foto van dichtbij én een overzichtsfoto, zodat u altijd kunt zien of het om een arm of een been gaat.

Originele foto’s

Wij laten altijd de originele foto’s met de hoogste kwaliteit zien. Ja, het klopt dat dit soms grote bestanden zijn en er daarvoor veel opslagruimte nodig is. Gelukkig zijn wij daar expert in en hoeft u zich daar dus geen zorgen om te maken. Belangrijk is dat u een zo goed mogelijk beeld van de klacht krijgt.

Beeldbewerking

Wilt u inzoomen op een bepaald plekje? Geen probleem. De foto’s fullscreen bekijken, ook geen probleem. Of wilt u misschien de kleurtoon of het contrast aanpassen? Zelfs dat kan! Zeker met de optie om het contrast aan te passen komen bepaalde plekjes op de huid net wat duidelijker naar voren, handig toch?

Van onze klanten krijgen we regelmatig terug dat ze zo blij zijn met de hoge kwaliteit van de foto’s: “Wat een verademing ten opzichte van voorheen!”

Zelf proberen? Natuurlijk!

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende mogelijkheden? Probeer het zelf!

U kunt een demo account aanvragen of u kunt in een proefperiode van twee maanden Sendi gratis uitproberen met uw praktijk.

Integraties

Sendi wordt nog veiliger en efficiënter dankzij integraties met Medicom, Sanday en Topicus. Deze integraties bieden huisartsen en praktijkassistenten een eenvoudige en veilige manier om patiëntfoto’s en video’s te beoordelen, ontvangen en bewaren direct vanuit het patiëntendossier. Hierdoor worden foutgevoelige en tijdrovende handelingen zoals het overtypen van patiëntgegevens geëlimineerd. Bovendien voldoen de integraties aan de nieuwste privacyvoorschriften, waardoor de uitwisseling van patiëntinformatie veilig verloopt.