Anamnestische vragenlijsten

Als arts wilt u zorgen voor een volledig en juist advies voor de patiënt. Maar vaak is enkel een foto van een klacht niet genoeg. Daarom hebben we bij Sendi nu de anamnestische vragenlijsten ontwikkeld. Deze functionaliteit is op dit moment nog in de pilotfase. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Efficiënter en effectiever

Wat als u het triageproces efficiënter en effectiever kunt inrichten? Wat als de doktersassistente ondersteund kan worden met anamnestische vragenlijsten zodat zij niet alle vragen telefonisch hoeft te stellen? Met de klacht specifieke vragenlijsten in Sendi worden gesprekstijden verkort, het triageproces geoptimaliseerd en worden zorgvragen direct afgehandeld.

De vragenlijsten zijn gebaseerd op NHG-standaarden en in samenwerking met twee huisartsen en een ervaren triagiste ontwikkeld.

Zorgproces zonder Sendi
Zorgproces met Sendi

Anamnestische vragenlijsten

De patiënt neemt telefonisch contact op met de praktijk. Als blijkt dat de patiënt ABCD(E)-veilig is, besluit de doktersassistent een verzoek om foto’s te sturen naar de patiënt.

Voorheen diende de assistente het volledige triageproces telefonisch te doorlopen met de patient. Dit zorgt voor lange gesprekstijden en een oplopende telefonische wachtrij. Met onze vragenlijst is dit niet meer nodig. Als de patiënt ABCD(E)-veilig is en het gaat om een visuele klacht, kan de assistent nu een verzoek om foto’s sturen. Bij dit verzoek voegt zij de klacht specifieke vragenlijst toe. De patiënt ontvangt een SMS en de verbinding kan worden verbroken. De assistent kan de volgende patiënt te woord staan terwijl deze patiënt de vragen gaat beantwoorden en deze samen met foto’s of een korte video opstuurt naar de beveiligde Sendi omgeving.

Wanneer de arts daar tijd voor heeft, wordt het beeldmateriaal inclusief de antwoorden van de patiënt getoond aan de arts. De arts kan dan in veel gevallen de zorgvraag direct afhandelen door de patiënt te voorzien van een passend advies en/of de arts schrijft medicatie voor en informeert de patiënt hierover per SMS via Sendi.

Geen onduidelijke verhalen meer. Nooit meer cruciale informatie over de zorgvraag missen. Geen administratieve rompslomp.

Meld u nu aan!

Wij zijn op dit moment bezig met het optimaliseren van de vragenlijsten. Onze huidige klanten werken nu mee aan een pilot waarin feedback verzameld wordt.

Heeft u ook interesse om deel te nemen aan de pilot? Dat kan!

De pilot heeft een looptijd van 3 maanden en begint op 15 januari.*

Gedurende deze periode kunt u kosteloos gebruikmaken van de volledige Sendi-applicatie. Na afloop van de pilot stopt dit automatisch, dus er zijn geen verplichtingen.* Vul de onderstaande gegevens in en doe mee aan de pilot.

* Klik hier voor de pilot voorwaarden.  

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u ons bellen op

010-8448557 of mailen naar contact@medi-link.nl.