Korte video

Is uw praktijk verantwoordelijk voor het leveren van een goede triage? Hoe lastig is dit wel niet bij taalbarrières en andere obstakels in de communicatie?

Ondersteuning van uw personeel aan de telefoon kan een fantastische bijdrage leveren aan werkplezier, veiligheid én patiënttevredenheid. De moeite waard, nietwaar?

Soms is een foto alleen niet genoeg

Het opvragen van een foto kan veel rust geven. Het brengt zekerheid, er kan niets “niet gezien en gehoord” zijn.

Maar soms is een foto niet genoeg. Gelukkig is er nu de mogelijkheid om een korte video op te vragen. Beoordeel het toestandsbeeld, bijv. de kleur in het gezicht, de mate van alert zijn, vooral bij kinderen of de ademhalingsfrequentie/intrekkingen bij twijfel.

De videofunctionaliteit is getest door uw collega en goed bevonden.

We hebben al veel enthousiaste reacties ontvangen en óok voorbeelden van hoe het, het beoordelen van de urgentie vergemakkelijkt.

Hoe het werkt

Veel praktijken, die Sendi al in het hart hebben gesloten, kozen voor deze toevoeging aan hun arsenaal van mogelijkheden om het werk in de huisartsenzorg effectiever te laten verlopen.

En waarom men daarvoor kiest? Een video van 30 seconden, “Sendi simpel”, zelfs tijdens het gesprek kan een video worden opgenomen(tijdwinst)!

En natuurlijk kunnen de video’s worden teruggespoeld en gepauzeerd, alles om de informatie zo duidelijk mogelijk te maken. Wij maken automatisch snapshots (printscreens) van de video die ook Sendi-veilig worden opgeslagen volgens de geldende bewaartermijnen.

Video toonde de urgentie direct

Een recent praktijkvoorbeeld. Een ouder belt bezorgd naar de praktijk: haar kind is ziek. De ouder spreekt onvoldoende Nederlands waardoor het voor de assistent lastig is te bepalen wat er precies speelt. Het kind zou niet willen eten en drinken, maar vragen over alertheid, reactievermogen en temperatuur blijven onbeantwoord. De bezorgdheid van de moeder is echter wel duidelijk hoorbaar. 

De assistent twijfelt door een taalbarrière en vraagt via sms een korte video van het kindje op. Door de automatisch vertaalde instructies ontvangt de praktijk de video binnen enkele minuten. Als de dokter de video bekijkt, springt zij direct in haar auto. Het kindje heeft een snelle ademhaling, ziet grauw en is ernstig ziek. 

Ter plekke besluit zij de ambulance te bellen; het kind wordt opgenomen. Gelukkig is het goed afgelopen.

Probeer Sendi kosteloos

Vooroplopen gaat helaas niet meer, maar meedoen met deze ontwikkeling levert u nog steeds genoeg voordelen op.

En een proefperiode? Daar staan wij helemaal achter!

Probeer Sendi twee maanden volledig gratis en vrijblijvend uit. Klik hieronder op ‘Aan de slag’ en binnen een paar minuten kunt u Sendi proberen.

Heeft u nog vragen? U kunt ons altijd bellen op 010 – 844 85 57.

Onderzoek naar het effect van fototriage op het primaire zorgproces

Onderzoeksrapport Ir. Jasper J.G. Buschgens

Onafhankelijk onderzoek heeft de waarde van fototriage binnen de spoedpost in beeld gebracht. 

Wilt u het volledige onderzoek ontvangen? Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in, dan sturen wij het naar u op.