Drs. Joost Wensveen is geïnterviewd door De Eerstelijns over zijn onderzoek!

Persoonlijke zorg van de HAP, maar wel op afstand.

Joost Wensveen concludeert uit eigen onderzoek dat de urgentie op huisartsenposten kan worden verminderd door gebruik te maken van de digitale applicatie Sendi. Deze app, ontwikkeld door Medi-Link stelt triagisten in staat om visuele afwijkingen zoals wonden, ontstekingen, of allergische reacties op afstand af te handelen. Het onderzoek is gedaan met data van ruim zesduizend patiënten.

Wensveen constateert dat het gebruik van Sendi resulteert in een gemiddelde afname van 0,6 op een vijfpunts urgentieschaal. Vooral bij (brand)wonden en oog- en oorklachten is de daling het meest merkbaar. Het systeem verbetert de tijdsinschatting voor het zien van patiënten, wat kan leiden tot het voorkomen van fysieke bezoeken aan de huisartsenpost.

De analyse van de dataset laat zien dat het gebruik van beeldmateriaal het digitale aantal consulten met 24 procent verhoogt, waarbij 76 procent van de onderzochte hulpvragen zonder fysiek bezoek aan de huisartsenpost kan worden afgehandeld. In vergelijking hiermee blijft het aantal gevallen zonder ondersteunend beeldmateriaal beperkt tot 39 procent.

Wilt u het hele stuk lezen klik op de knop hieronder

Deel dit bericht

Minder werkdruk, betere zorg. Probeer Sendi twee maanden gratis uit!

Onderzoek naar het effect van fototriage op het primaire zorgproces

Onderzoeksrapport Ir. Jasper J.G. Buschgens

Onafhankelijk onderzoek heeft de waarde van fototriage binnen de spoedpost in beeld gebracht. 

Wilt u het volledige onderzoek ontvangen? Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in, dan sturen wij het naar u op.