HAP Rijnmond redt feestende student na boksbalramp

Lees het verhaal over Robbert, die na enkele minuten werd geholpen door de huisartsenpost. Ook al gebruikt HAP Rijnmond ons Sendi fotoconsult pas sinds deze maand, de eerste verhalen van tevreden patiënten komen nu al binnen. Zo ook van bedrijfskunde student Robbert, die na een feestje op vrijdagavond Sendi wel kon gebruiken.

Het boksbal incident… 

Op een gezellige vrijdagavond in Rotterdam vierde Robbert met een groep vrienden feest. De feestgangers hadden een boksbal die bijhield hoe hard je kon slaan en iedereen deed natuurlijk zijn best om zijn persoonlijke record te verbreken. Het ging steeds beter en de sfeer was goed. Op een gegeven moment dacht Robbert: “Dit wordt de laatste klap!” Hij sloeg zo hard als hij kon, maar raakte per ongeluk de kast náást de boksbal. 

Gelukkig voor Robbert waren er mede feestvierders die geneeskunde studeren. Zij zeiden dat hij niet per direct naar het ziekenhuis hoefde, maar dat hij er wel een professional naar moest laten kijken. Op dat moment voelde Robbert eigenlijk ook niks van zijn hand en dacht dat het wel meeviel, dus vierde hij snel verder feest.

De volgende dag…

De volgende dag werd Robbert wakker en voelde toch ineens veel pijn in zijn hand. Zijn vinger kon hij niet gebruiken en zijn hand was echt wel kapot. “Het leek wel alsof mijn knokkels verschoven waren,” vertelt hij. Hij herinnerde zich het incident met de boksbal en besloot toch voor de zekerheid meteen de huisarts te bellen. Het was echter zaterdag en de huisartsenpraktijk was dicht. Daar baalde hij van, want hij had echt het gevoel dat hij langs moest komen.

Sendi & HAP Rijnmond to the rescue 

Gelukkig kon Robbert bellen met Huisartsenposten Rijnmond waar hij snel aan de beurt was. De triagist hoorde zijn verhaal aan en stelde gerichte vragen. Zij vroeg vrijwel direct of hij foto’s wilde opsturen van zijn hand. Robbert kreeg meteen een sms’je van Sendi met de link om foto’s van zijn hand te uploaden. Gelukkig was dit zo eenvoudig dat het hem met één hand lukte. Binnen twee minuten werd hij teruggebeld door de triagist. Alles verliep heel snel en efficiënt, ondanks dat het weekend was. De triagist had de foto’s bekeken en overlegd met de huisarts. Ze hebben besloten dat hij niet hoefde langs te komen en er verder niks nodig was, behalve eventueel wat paracetamol voor de pijn.   

Na vier dagen was de pijn verdwenen en had hij nergens meer last van. Robbert was blij dat hij zo snel geholpen kon worden en dat hij zich geen zorgen hoefde te maken over de genezing van zijn hand. Zoals te zien is op de foto kan hij zijn duim weer opsteken en hij is gelukkig helemaal oké! 

Enthousiast over Sendi? 

Ook patiënten sneller helpen en geruststellen? Ontdek wat Sendi voor uw huisartsenpraktijk of huisartsenpost kan doen. 

Deel dit bericht

Minder werkdruk, betere zorg. Probeer Sendi twee maanden gratis uit!