Zodra de patiënt een video deelt, heeft u een beter beeld

Onlangs spraken wij met Annalies Engelfriet, een ervaren (zzp) triagist. In dit gesprek deelde Annalies haar passie voor het triagistenvak en vertelt ze over haar ervaringen met Sendi.

Annalies is nu ruim 14 jaar triagist en dat doet ze met erg veel plezier. Het leukste aan haar werk is dat het altijd spannend is, vertelt ze: “je weet nooit wat voor telefoontje je krijgt en wat er gaat gebeuren”. Ook is het werk van een triagist erg belangrijk omdat je regelmatig levensreddende handelingen doet. Het is fijn om mensen te helpen en daarom een heel mooi vak, aldus Annalies.

Als zzp’er werkt Annalies op meerdere huisartsenposten, waarbij ze soms met Sendi en soms alleen met beeldbellen werkt. Annalies vertelt dat ze Sendi veel handiger dan beeldbellen vindt, vooral vanwege de snelheid en flexibiliteit. Ze heeft gemerkt dat beeldbellen nadelen heeft, vooral als ze moet wachten op de arts. De arts moet namelijk maar net op hetzelfde moment beschikbaar zijn, maar het gebeurt vaak dat dat niet het geval is. Dan stagneert het proces waardoor uiteindelijk langere wachtrijen ontstaan. Daarom vindt ze Sendi toch handiger, omdat de beelden tijdens het gesprek ingezien kunnen worden maar de call kan ook geparkeerd worden om later op te pakken.

Annalies deelt een recent voorbeeld, waarbij ze gebruikmaakte van de nieuwe videofunctie in Sendi:

“Ik had een keer een mevrouw aan de lijn die nauwelijks Nederlands spreekt. Ondanks de taalbarrière kon zij mij wel kenbaar maken dat haar kindje benauwd was. Ik vroeg toen aan die mevrouw of ik het kindje mocht horen maar we hoorden eigenlijk niets (en dat is normaal een goed teken). Mijn collega hoorde ook niets. Aangezien de moeder erg ongerust was, heb ik haar via Sendi een uitnodiging gestuurd om een filmpje aan ons toe te sturen. De instructies waren in haar eigen taal dus dat ging heel snel. Toen we het filmpje bekeken, schrok ik heel erg omdat we zagen dat het kindje erg benauwd was en naar lucht hapte. We hebben onmiddellijk de ambulance gebeld en naar het adres gestuurd van de mevrouw, we hadden daar echt niet later mee moeten zijn. Sendi heeft hier een enorm belangrijke rol gespeeld, zonder Sendi hadden wij nooit kunnen zien dat het kindje er echt zo ernstig aan toe was.”

Annalies benadrukt nogmaals het gemak van Sendi, waarbij ze heel gemakkelijk een uitnodiging voor foto’s of een filmpje kan sturen. Terwijl de patiënt aan de slag gaat, kan zij door met de volgende call. De arts kan het beeldmateriaal bekijken wanneer het uitkomt en kan dan een beoordeling geven. Hierdoor kan Annalies direct en efficiënt handelen. Ze waardeert de flexibiliteit van Sendi omdat ze niet afhankelijk is van de directe beschikbaarheid van de arts tijdens een beeldgesprek. Deze handige functie verbetert haar werkproces, waardoor ze sneller kan reageren op de behoeften van de patiënt.

Met Sendi helpen we de triagist in haar werk en daar zijn we ontzettend blij mee!

Deel dit bericht

Minder werkdruk, betere zorg. Probeer Sendi twee maanden gratis uit!

Onderzoek naar het effect van fototriage op het primaire zorgproces

Onderzoeksrapport Ir. Jasper J.G. Buschgens

Onafhankelijk onderzoek heeft de waarde van fototriage binnen de spoedpost in beeld gebracht. 

Wilt u het volledige onderzoek ontvangen? Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in, dan sturen wij het naar u op.